Aromatherapie

Wat is aromatherapie en hoe werkt het? Ontdek dat aromatherapie meer is dan een lekker geurtje! Het is interessant om erbij stil te staan, dat de reukzenuw het enige deel van het lichaam is, waar het centrale zenuwstelsel in direct contact staat met de buitenlucht. Wanneer wij een geur waarnemen, is er een direct contact tussen de geurmoleculen en onze eigen receptoren.

Dit geeft vaak een snelle reactie, deze kan positief of negatief zijn. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat een bepaalde geur meteen een oude herinnering boven kan brengen. Van dit gegeven kunnen we in de aromatherapie gebruik maken om bijvoorbeeld ontspanning teweeg te brengen. Het lichaam weet onbewust hoe te reageren op bepaalde geuren. De laatste jaren heeft aromatherapie weer meer bekendheid gekregen. Aromatherapie kan in vele vormen worden toegepast. Vitalità maakt gebruik van zuivere etherische oliën.


Aromatherapie is verweven in alle behandelingen van Vitalità, soms gewoon als verwennerij, maar vaak met een gericht doel om de behandeling extra te ondersteunen.